Here we all are, born into a struggle to come so far but end up returning to dust.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

γιατί εκεί, είναι το όνειρο, εκεί είναι και η κόλαση.

Αρχικά. Αγαπώ ΟΛΟΥΣ οσους μου στεκονται. Και με ανέχονται. Και σας ευχαριστώ που είσαστε δίπλα μου no matter what.
Χ. Η. Ε. Ο. Μ. Ι. Σ. Ε. Χ. Α. Θ. Κ. Ν. Σ. Κ. Αλήθεια εκτιμώ όσα κάνετε για μένα και που είσαστε δίπλα μου. ήθελα να το πω αυτό. Ευχαριστω.

Στο θέμα μας τώρα. Ενθουσιάστηκα πάρα πολύ χθες με όσα έκαναν τα παιδια για μένα. Δεν το περίμενα και πέρασα απίστευτα με εξαίρεση τα παρατράγουδα που είχα την επόμενη μέρα. Το λοιπόν όμως...

Έτσι όπως περίμενα (έτι μια φορά) την καλή μου Ελένη που κλασσικά με στήνει αλλά πλέον το αγαπώ αυτό το στήσιμο γιατί είναι συνθηματικό, χάζευα ως συνήθως τον κόσμο που περνουσε στο μετρό. Χαζογκομενίτσες, μεταλλάδες, μετανάστες, γριές κυριούλες σε παρέες, ξελιγωμένοι τύποι που σε κοιτουν σαν να σαι ψωμί με μπόλικη μαρμελάδα, και η κοπελιά.
Ήταν το πολύ τριάντα, μουσουλμάνα, με ένα παιδάκι στο χέρι της, αρκετά μεγάλο για την ηλικία της. Στην αρχή την πρόσεξα για τη μπούργκα που φορούσε, νιώθωντας τυχερή που δεν είμαι αναγκασμένη να φοράω κάτι τέτοιο (που μάλιστα δεν το επιβάλλει η θρησκεία της, αλλά οι φαλλοκρατικοί νόμοι της πατρίδας της που παρερμήνευσαν του ηθικούς νόμους της θρησκείας για να καταστρέψουν την ψυχολογία και τη σημασία του γυναικείου φύλου). Μετά όμως την παρατήρηση καλύτερα. Νόμιζα ότι είχε μαύρους κύκλους στα μάτια. Αλλά δυστυχώς, δεν ήταν έτσι. Το ένα της μάτι ήταν μαυρισμένο. Και όταν λεω μαυρισμένο, εννοώ ΜΠΛΑΒΙ. Και αποκλείωντας το ενδεχόμενο μια τέτοια κοπέλα να είχε συμμετάσχει σε κάποιου είδους επεισόδια, ή να την χτύπησαν κακοποιοί (δεν θα τη χτυπούσαν στο μάτι αν μη τι άλλο), καταλήγω στο συμπερασμα ότι της το κανε κάποιο μέλος της οικογενειάς της.
Και λέω ΜΑ ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ? Πως είναι δυνατόν να φέρονται στις γυναίκες σαν αντικείμενα? Και δεν το λέω λόγω άκρας φεμινιστικής αντίληψης, screw that. Πως γίνεται να φέρεσαι έτσι σε ένα ανθρώπινο ον, να μην του προβάλλεις καμία ένδειξη σεβασμού, να το ξεφτιλίζεις και να μην του δίνεις το δικαίωμα να πει ΤΙΠΟΤΑ? Και για ποιό λόγο? Γιατι δεν σου φτιαξε καλό φαΐ? Που και μόνο από το γεγονός ότι είσαι ένας μαλακας φαλλοκράτης που δεν της δίνεις σημασία και μόνο το γεγονος οτι σε φροντίζει, σου φτιάχνει φαΐ, σου διαιώνισε το καταραμμένο σου όνομα και φροντίζει τον καρπό αυτού του "έρωτα" , σου είναι πάρα μα πάρα πολλά. Κι εσύ τι κάνεις? Της προσφέρεις έναν ψωρομισθο να βγαλει τα προς τω ζειν, αλλά στοίχημα ότι αν την άφηνες να ζήσει και να δουλέψει θα τα πήγαινε καλύτερα από σένα. Ή μήπως θες να την κάνεις να νιώσει άσχημη για να μην την κοιτάνε άλλοι αντρες? Με τη μπούρκα που τη φάσκιωσες μια χαρά τα κατάφερες σε πρώτη φάση, και σε δεύτερη να σου θυμίσω ότι παρόλο το άδειο κεφάλι που κουβαλάς στο σάπιο κουφάρι σου εκείνη σε λατρεύει σαν να είσαι ο θεός της. ΒΛΑΚΑ.
Εκνευρίστηκα με αυτό το γεγονός. Και δεν είναι ότι η κοπέλα ήταν μουσουλμάνα που με εκνεύρισε, αν μη τι άλλο. Απλά ήταν η αφορμή και η ιδεολογία που έχει η πλοιοψηφία των αντρών της συγκεκριμένης κουλτούρας γενικά. Η ενδοοικογενειακή βία με εκνευρίζει. Πιστεύω ότι είναι ότι χειρότερο να φέρεσαι με τέτοιο τρόπο στα άτομα που σου έχουν αφιερώσει τη ζωή σου. Αυτό.

Στα πιο χαρούμενα τώρα. Η ποιότητα ανεξαρτησίας σε διακοπές χωρίς γονείς αλλά με μυαλό να ξέρεις ακριβώς που είναι τα όρια σου είναι ΑΑΑ+ (σαν τις μπαταρίες). Γενικά το πόσο ξέσκασα αυτό το τετραημεράκι που έφυγα διακοπές με δυο εκ των κολλητών (ω γιεα) μου ήταν ΑΠΕΡΙΓΑΠΤΟ. Η Τζιά είναι ένα απίστευτο νησί, η Αγλαΐα είναι μια θεά, και όπως είπε και το ξωτ είναι εκνευριστικό να κράζουν την τζια επειδή είναι δίπλα στην αθήνα και να τη θεωρούν άσχημο νησί. Είναι το εντελώς αντίθετο και μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεσκάσεις (αν και λίγο ακριβή).

Τέλος, είναι όμορφο να πηγαίνεις μετά από καιρό μαρούσι, να βλέπεις γνωστό κόσμο που ξέρεις οτι σου εύχεται με ειλικρίνεια και μερικους ακόμη που σου εύχονται για τους τύπους αλλά δεν πειράζει. Είναι ωραίο να κατασπαράζεις ένα παγωτό, μια μπαγκέτα με τόνο, ενα μπουκαλάκι βότκα και να καταλήγεις με μια χιουμοριστική κούκλα και την γλυκιά υπενθύμιση ότι υπάρχουν άτομα που σαγαπάνε.

Άντε και σήμερα άρχισα καλοκαιρινά. Παραδόξως, μου φαίνονται γαματα. περνάω ωραία. Και έχω όρεξη για διάβασμα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα την χρησιμοποιήσω.
Αυτά από μένα, αριβεντέρτσι.

Το σάουντρακ των διακοπων.

1 σχόλιο: